Dacia, primul loc în TOPUL celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est

Automobile Dacia conduce, pentru al șaptelea an la rând, Topul celor mai mari companii din Europa de Sud-Est în funcție de venituri, în pofida unui declin abrupt al rezultatelor financiare. Patru noi companii din România au intrat, anul acesta, în Top 100 companii din sud-estul Europei, clasament realizat anual de SeeNews.  

Dacia, deținută de francezii de la Renault, a avut venituri de 3,8 miliarde de euro în 2020, cu 26% mai mici decât în anul anterior, conform datelor analizate de Profit.ro.

Câștigul Dacia a scăzut cu mai mult de jumătate, la 61 milioane euro. Ajuns la cea de a 14-a ediție, clasamentul realizat anual de SeeNews include peste 2.900 de companii din sud-estul Europei din următoarele țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia.

România este prezentă, în total, cu 52 de companii în clasamentul celor mai mari 100 de companii non-financiare din sud-estul Europei.

România are cele mai multe companii în Top 10, iar din Top 5, patru companii sunt din România. Astfel, OMV Petrom ocupă locul al doilea în clasament (la fel ca anul anterior), OMV Petrom Marketing se situează pe locul 3 (la fel ca anul anterior), iar Lidl Discount este pe locul 5 (în urcare 11 poziții).

Locul al patrulea în clasamentul general este ocupat de compania Aurubis Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here