Dan Bittman, depistat pozitiv la nostalgie ceauşistă şi afon când „cântă” despre Covid în Germania

Foto: INQUAM/Mircea Manole

Nu este nici medic, nici cercetător, nici vreun monstru sacru de nivelul Pink Floyd, dar pozează în specialist pe tema Covid-19.

„Ne luăm după alte țări în loc să gândim cu capul nostru. Oameni buni, începeți să gândiți cu mințile voastre. Nu va mai lăsăți influențați de tot felul de povești care vin din Franța, din Italia, din Germania (…) În Germania sunt, poate, zeci de mii de îmbolnăviri în fiecare zi, dar nu moare nici dracu’, pentru că știu să aibă grijă de ei și îi tratează. În România, avem câteva mii de așa-zise infectări pe zi și, iartă-mă, un medic care lucrează în sistem exact pe cifre îmi povestea cum adunau ei: dacă te testează de trei ori, la același pacient, pun trei, nu unul singur. De asta spun, hai sa revenim cu picioarele pe pământ. Suntem un popor întreg, nu e vorba de mine aici (…) Vorbesc cu mine însumi pentru că sunt revoltat pentru o categorie de oameni foarte mică și nebăgată în seama (…) Suntem oameni care ne-am descurcat toată viață, prin talentul nostru, și am plătit taxe statului român… Să nu spună cineva că ăștia din Guvern, din Grupul de Comunicare, nu-și dau seama de răul pe care-l fac. Este un rău general”, a declarat Bittman la Antena 3.

„Cum poți să spui că cineva ți-a murit de COVID când nu se face nicio autopsie? Este inadmisibil pentru echitatea lor, a medicilor, pentru coloana lor vertebrală. Medicii ar trebui să iasă, primii, în Piața Victoriei”, a mai susținut Bittman. Este aici vorba de fake news, dovadă Concluziile șocante ale autopsiilor făcute la Spitalul Colentina pe pacienții uciși de Covid.

„Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceaușescu, să-mi restrângă cineva dreptul la muncă în felul în care mi se restrânge acum, în plină democrație. Sunt niște drepturi, cred că încă le mai avem. Aflu de la zi la zi că mi se restrâng toate drepturile posibile”, a mai afirmat Dan Bittman.

Dan Bittman a fost protagonistul unui episod controversat, când, prezentând un show oganizat de Primăria Sector 5, l-a lăudat la scenă deschisă pe primarul PSD de atunci, Daniel Florea: ”Dom’ primar, dar văd că… merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu… Extraordinar, toată lumea-i fericită“.

Intr-o interventie la Gandul Live, Bittman a mai spus ca prefera sa moara de COVID-19 decat sa traiasca in actualele conditii.

„Nu am ceva cu Horeca, dar nu asta e problema… Aia dezinfecteaza, ai masca. E vorba si de salile de spectacol, daca atat de tare ne protejeaza masca, de ce nu ii lasi sa vina cu masca la concerte. Stau oamenii in metrou… Trebuiau sa fie zeci de mii de morti. Trebuiau sa fie cazuti pe strada oamenii aia. Daca e asa un virus letal, daca e pandemie. La noi nu e cazul. Trebuiau sa fie 80 milioane de ‘dusi’, sunt un milion. Am gura spurcata si imi permit sa spun orice. Sa mor si eu de Covid, sa dea Dumnezeu. Chiar nu vreau sa mai traiesc in conditii degradante. Nu se poate asa ceva, este prea mult”, a spus Bitmann, potrivit sursei citate.

Dar care este evoluţia Covid-19 în Germania?

Germania a depăşit joi – pentru prima oară de la începutul pandemiei covid-19 – pragul de 10.000 de contaminări în 24 de ore şi a înregistrat 11.287 de cazuri, cu aproape 3.700 mai multe faţă de miercuri, depăşind cu mult vârful de 7.830 de îmbolnăviri înregistrat vineri, potrivit Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI), relatează AFP, preluată de News.ro.

Germania – la fel ca restul ţărilor europene – se confruntă, de mai multe săptămâni, cu o creştere puternică a infecţiilor cu covid-19.

În urma intensificării epidemiei, autorităţile germane şi-au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând interdicţii cu privire la adunări.

Restricţii locale au fost de asemenea impuse, de exemplu la Berlin, unde purtarea măstilor este obligatorie pe anumite străzi foarte frecventate.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă în mod solemn concetăţenilor săi să-şi reducă la maximum relaţiile sociale şi i-a îndemnat să rămână acasă.

”Ceea ce se va întâmpla la iarnă şi de Crăciun se va decide în zilele şi săptămânile viitoare”, a avertizat ea.

Germania, salutată cu privire la modul în care a gestionat primul val covid-19, a înregistrat în ultima perioadămai multe vârfuri de contaminare.

Bilanţul total al contaminărilor a crescut la 380.762 de cazuri, iar al morţilor din cauza covid-19 la 9.875.

RKI a înregistrat joi 30 de morţi din cauza covid-19.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here