Dăncilă i-a retras canditatura lui Pașcu pentru postul de comisar european

Fostul europarlamentar PSD, Ioan-Mircea Pașcu, își retrage candidatura pentru postul de comisar european interimar al României. El ar fi trebuit să ocupe postul lăsat liber de la Corina Crețu, care a demisionat după alegerea sa ca europarlamentar.

Ioan Mircea Pașcu se retrage la cererea premierului Viorica Dăncilă, cea care l-a propus inițial pentru funcție.

„Ultima ora: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila!” a scris fostul europarlamentar PSD pe pagina lui de Facebook.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a rugat anterior statele-membre să nu facă nominalizări pentru posturile vacante din actuala Comisie, al cărui mandat expiră pe 31 octombrie, deoarece candidații nu vor primii portofolii. Era vorba de două locuri, cele ale României și Estoniei

Estonia a anunțat ieri că renunță la locul din actuala comisie și că retrage candidatura fostului ministru al Economiei Kadri Simson, propusă să-i ia locul lui Andrus Ansip, comisar pentru Piața Digitală. Aceasta va primi, în schimb, un loc în Comisia von der Leyen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here