Datele personale ale experţilor electorali, dezvăluite ”din eroare”. CNP-urile a peste 1.300 de persoane au putut fi accesate pe un mail nesecurizat. Ce spune Toni Greblă

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Date personale a peste 1.300 de experţi electorali CNP şi domiciliul – au putut fi accesate, pentru câteva ore. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a declanşat o anchetă internă, notează News.ro.

Potrivit HotNews, incidentul s-a produs joi, iar scurgerea de informaţii a fost raportată, vineri, Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Datelor cu caracter personal.

Potrivit informaţiilor, codul numeric personal pentru 1.300 de persoane din corpul experţilor electorali a fost dezvăluit.

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat, pentru sursa citată, că, dintr-o ”eroare”, într-un judeţ, lista nu a fost trimisă pe mailul securizat, cum ar fi trebuit, ci pe un alt mail.

”Timp de o oră, a stat afişat şi a putut să fie accesat de pe acest mail. Aproximativ 30 – 35 de persoane, unii au intrat de două ori, au putut să vadă lista. Nu ştim dacă au fost luate capturi sau doar a fost accesată pagina”, a adăugat oficialul AEP.

Potrivit acestuia, mesajul a fost şters de pe mailul destinat ”publicului mai larg” şi s-a făcut o anchetă internă.

”Nu este o breşă de securitate, numele sunt publice, doar datele cu caracter personal nu erau publice. Au apărut CNP-ul şi domiciliul. Credem că acest mail a fost accesat de cei interesaţi de cei interesaţi să vadă dacă se regăsesc pe listă. Nu cred că cineva a făcut o captură ca să folosească datele cu caracter personal. Eu am obligaţia să anunţ Autoritatea pentru Protecţia Datelor cu caracter personal”, a fost poziţia lui Toni Greblă (foto) pentru HotNews.ro.

La final, şeful AEP a spus că ”regretă incidentul, dar oameni suntem cu toţii”.

Medic de la Institutul C.C. Iliescu din Capitală, găsit mort, vineri, în spital

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here