Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a decis ca nicio persoană condamnată în această perioadă să nu mai fie primită în unitate, după ce unul dintre psihologii instituţiei s-a izolat acasă, timp de 14 zile. Femeia nu are simptome, dar vecina ei din localitatea Drăguţeşti, angajată a Primăriei din localitate, a interacţionat cu persoane care s-au întâlnit cu italianul infectat cu noul coronavirus, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Târgu-Jiu, de teama coronavirusului, s-a decis ca nicio persoană condamnată, în aceste zile, de judecători, să nu fie adusă în unitatea de detenţie.

Într-adevăr, una dintre măsuri este şi aceasta, ca pe o perioadă de timp, nou-depuşii să meargă la Craiova, indiferent de situaţia lor. Este o măsură de moment, dar se va reveni la situaţia anterioară. Este una dintre măsurile luate pentru a preveni, pe orice cale, riscul infectării cu acest nou virus. Nu suntem în carantină, sub nicio formă. În contextul în care primul caz a fost raportat în judeţul Gorj, s-au luat nişte măsuri suplimentare”, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

În aceste condiţii, marţi, poliţiştii din judeţul Gorj au fost nevoiţi să transporte un bărbat de 40 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru furt, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

În închisoare sunt acum 263 de deţinuţi.

Psihologul închisoare are o vecină angajată la Primăria Drăguţeşti, pe unde trecuse italianul bolnav de coronavirus care a stat câteva zile în Gorj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here