Zborurile de Italia se suspendă. Intră în carantină cei care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud

Sursa: Pixabay

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că toate zborurile înspre și dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din China, Iran, Italia cu escala in România.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurle inspre si dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor care vin China, Coreea de Sud Iran, Italia cu escala in Romania. Cetatenii care vor reveni în țară vor semna o declarație pe proprie răspundere că nu vin din zona de carantină sub sancțiunea legii.

Măsurile anunțate:

 • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că toate zborurle inspre si dinspre Italia vor fi suspendate din 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.
 • Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu.
  Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.
 • Operatorii aerieni au obligația de a comunica operatorilor români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declarații pe propria răspundere.
 • Cetățenii români care intră în țară terestru au obligația să semneze declarații pe proprie răspundere sub sancțiunea legii că nu vin din zone de risc. Vor fi verificări ample în acest sens.
 • Sunt exceptate transporturile de marfuri de pana la 3,5 tone.
 • Sunt exceptate si transporturile maritime. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei

  Unde intră în carantină cei care vin din zonele afectate:

Arafat: În județele respective, dr exită si posibilitatea ca locurile să fie insuficiente. Avem si pozibilitatea să mai inchiriem locuri si in alte parti


Vela: Avem banii necesari să închiriem și alte spații. Nu vom fi descoperiți.
Vela: Îi rog pe români să nu pună presiune pe punctele de frontieră. Românii care vin din zone de risc să fie conștienți că nu se vor plimba în voie prin localitățile lor.

Despre cazul studentei din Regie:

 • Ministrul Costache: Vom avea rezultatul în câteva ore. Durează vreo 3 ore până avem rezultatul. Vreau să spun că sunt măsuri firești. Vineri a fost la Bruxelles ședința tuturor miniștrilor Sănătății. Cehia și Austria au luat măsuri similare. Deocamdată suntem în primul scenariu epidemiologic, suntem sub 20 de cazuri, trebuie să luăm astfel de măsuri.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here