Detaliul care s-a pierdut printre cifre și sondaje în seara alegerilor. Ce scria pe buchetul de flori primit de Klaus Iohannis

klaus iohannis
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alegerile prezidențiale 2019 au trecut. Klaus Iohannis a câștigat cu un scor devastator în fața candidatului PSD Viorica Dăncilă. Însă, printre cifre, exit-poll-uri și analize politice s-a pierdut un detaliu emoționant, mai ales pentru românii din diaspora și pentru puternicul mesaj pro-european pe care l-a transmis România zilele acestea.

Klaus Iohannis a ieșit să vadă rezultatul primelor exit-poll-uri alături de liderii PNL, cei care l-au sprijinit în această campanie electorală. După momentele de bucurie și discursul de mulțumire pentru români, Klaus Iohannis a primit un buchet de trandafiri albastru cu galben – culorile UE, dar și ale PNL-ului.

Buchetul de flori conținea și un mesaj: „Am câștigat noi <Ăștia>”. 24 noiembrie 2019” – referire la românii din diaspora, pe care Viorica Dăncilă i-a numit „Ăștia”.

klaus iohannis
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul PNL la Preşedinţie Klaus Iohannis a fost votat de 65,88% dintre alegători, iar candidatul PSD Viorica Dăncilă a primit voturile a 34,12%, conform rezultatelor parţiale ale scrutinului de duminică, anunţate luni de Biroul Electoral Central (BEC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here