Directorul Centralei Nucleare Zaporojie, reţinut de ruși

Sursa: Wikipedia

Directorul general al Centralei Nucleare Zaporojie din Ucraina, ocupată de ruşi, a fost reţinut de o patrulă rusă, a anunţat sâmbătă compania Energoatom, deţinută de stat, scrie Reuters, preluat de News.ro.

Ilia Muraşov a fost reţinut în timp ce călătorea dinspre cea mai mare centrală nucleară din Europa către oraşul Enerhodar în jurul orei 16:00 (13.00 GMT), a declarat şeful companiei, Petro Kotin, într-un comunicat.

„A fost scos din maşină şi legat la ochi a fost condus într-o direcţie necunoscută”, a scris Kotin pe contul Telegram, adăugând că nu se ştie nimic despre soarta lui Muraşov.

Zaporojie a fost un punct central al Invazia Rusiei de şapte luni a Ucrainei, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc că au bombardat instalaţiile, riscând un dezastru nuclear.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ca zona din jurul fabricii, care este ocupată de ucraineni, să fie demilitarizată.

Muraşov este principalul responsabil pentru securitatea nucleară şi radiaţională a centralei şi reţinerea acestuia „pune în pericol siguranţa funcţionării celei mai mari centrale nucleare din Ucraina şi din Europa”, a spus Kotin.

El a cerut forţelor ruse să „oprească imediat actele de terorism nuclear faţă de conducerea şi personalul” centralei şi să-l elibereze pe Muraşov.

„Patriotismul” crimei. Filosoful Arseni Kumanov disecă mobilizarea: Războiul din Ucraina e și „o crimă morală împotriva cetățenilor Rusiei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here