GALERIE FOTO | La o zi după atrocitățile din Zaporojie, episodul se repetă în Kupiansk. Civili găsiți carbonizați, în mașinile cu care fugeau de bombardamente

O coloană bombardată de vehicule civile a fost descoperită în raionul Kupiansk, din regiunea Harkov, a declarat șeful administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, citat de Novaia Gazeta.Europa.

„Ocupanții au atacat civili care încercau să scape de bombardamente. Potrivit datelor preliminare, 20 de persoane au murit în mașini”, a scris oficialul.

Partea rusă nu a comentat încă informațiile despre bombardamente.

Cu o zi înainte, pe 30 septembrie, trupele ruse au lovit un convoi umanitar civil la ieșirea din regiunea Zaporojie. Bilanțul: cel puțin 30 de morți și a  118 răniți – toți civili.

Potrivit șefului administrației regionale, în clipa în care au fost atacați, „oamenii stăteau la coadă pentru a părăsi teritoriul ocupat temporar, pentru a-și ridica rudele și a aduce ajutor”.

Un reprezentant al forțelor de ocupație din regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a declarat, în schimb, că bombardamentul fusese executat de Forțele Armate ale Ucrainei.

KOMMERSANT | Cum îi vânează statul polițienesc al lui Putin pe mobilizați / Online, unii își schimbă sexul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here