Dmitri Medvedev amenință cu un răspuns nuclear, după atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei

Sursa: Twitter

Un colaborator apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat joi că orice atacuri ucrainene asupra locurilor din Rusia de lansare a rachetelor, folosind arme livrate de SUA şi aliaţii lor, riscă să atragă un răspuns nuclear din partea Moscovei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a afirmat că unii comandanţi militari ucraineni iau în considerare lovirea cu rachete cu rază lungă furnizate de Occident a unor locuri din Rusia de lansare a rachetelor.

El nu a oferit alte detalii despre presupusul plan şi numele comandanţilor vizaţi.

”Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă un singur lucru şi anume că ei riscă să fie activat paragraful 19 al fundamentelor politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare”, a scris Medvedev pe aplicaţia Telegram.

”Acest lucru ar trebui să fie reamintit”, a adăugat fostul preşedinte rus.

Riscul unei escaladări nucleare a sporit de la începerea invaziei ruse în Ucraina.

SUA şi Rusia sunt de departe cele mai mari puteri nucleare: Vladimir Putin controlează 5.889 de focoase nucleare, în timp ce preşedintele american Joe Biden 5.244 de focoase nucleare, potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here