Doctorița promovată pe Twitter de Trump, adeptă înfocată a teoriei conspirației: America este condusă de „reptilieni”

Twitter a retras o înregistrare video postată luni seara de către preşedintele american Donald Trump – care conţinea informaţii false despre noul coronavirus, şi anume că măştile nu sunt necesare în vederea opririi pandemiei covid-19 -, a anunţat marţi reţeaua de socializare, relatează AFP.

„Mesajele Twitter care însoţesc videoclipul încalcă politica noastră cu privire la dezinformarea cu privire la covid-19”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Twitter, care a refuzat să ofere alte informaţii, cu privire la numărul persoanelor care au văzut clipul.

Această înregistrare video a fost retrasă de Facebook luni seara, a anunţat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

„Am şters acest video, pentru că împărtăşea informaţii false despre remedii şi tratamente împotriva covid-19”, a precizat un purtător de cuvânt.

În această înregistrare apărea un grup de medici care făceau declaraţii înşelătoare şi false despre pandemia covid-19.

Cotidianul The Washington Post scrie că peste 14 milioane de persoane au văzut înregistrarea pe Facebook.

Câteva ore mai târziu, preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter mai multe clipuri din această înregistrare video, celor 84,2 milioane de abonaţi ai săi.

În înregistrare se spune că măştile nu sunt necesare în vederea opririi bolii.

Timp de o jumătate de oră, Trump a postat 14 tweeturi în care apără folosirea hidroxiclorochinei – un medicament împotriva malariei pe care locatarul Casei Albe l-a promovat în mai multe rânduri, în pofida faptului că studii ştiinţifice au arătat că este ineficient în tratarea covid-19.

Contul de Twitter al fiului preşedintelui american, Donald Trump Jr a fost suspendat – pe o perioadă de 12 ore -, din cauză că a postat acelaşi tip de video luni seara.

Doctorița pro-hidroxiclorochină, Stella Immanuel, este cunoscută și pentru „slăbiciunile” pentru teoriile conspirației și diverse „teze” ocultiste. Într-o înregistrare video din 2015, aceasta afirmă că liderii Statelor Unite sunt „spirite reptiliene”, „jumătate oameni, jumătate extratereștri”. Ea acuză de asemenea folosirea de ADN extraterestru în medicină, ceea ce ar crea ființe care sunt un amestec între oameni și demoni.  

Într-o altă filmare, Stella Immanuel spune că spiritele ar avea relații sexuale „astrale” cu femeile, ceea ce ar provoca „probleme ginecologice, probleme conjugale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here