Două bănci, CEC Bank și Banca Transilvania, anunță că suspendă plata ratelor pentru a-i ajuta pe români să depășească criza coronavirusului.

CEC Bank suspendă pentru o lună plata ratelor, în timp ce BT aplică această decizie pentru două luni.

Reprezentanții Băncii Transilvania și-au anunțat clienții care dețin carduri de credit că extind perioada de grație a plății aferente acestora.

Aceștia au comunicat într-un mesaj transmis clienților următoarele: „Dorim să te scutim de drumuri la banca și extindem perioada de grație la cardul tău până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligație de plata în lunile martie și aprilie. Prima obligație de plată o vei avea între 1 și 25 mai, așa cum vei regăsi informațiile în extrasul de cont.”

Reprezentații Băncii Transilvania au declarat că vor reveni cu detalii către presă în cursul săptămânii viitoare, prioritară fiind în acest moment comunicarea către clienți.

Ministrul Finanțelor, Florin Citu, a anunțat sâmbătă seară, la Digi24, că poartă discuții cu mediul bancar pentru că cetățenii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere, date fiind dificultățile generate de criză epidemiei de coronavirus.

„Avem discuții cu sistemul bancar să amâne plata cu două-trei luni a ratelor”, a spus ministrul Finanțelor, precizând că reprezentanții băncilor au răspuns pozitiv apelului făcut de guvern pentru găsirea de soluții în vederea ajutorării populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here