Dezbaterile în dosarul fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, judecat pentru instigare la dare și luare de mită, au fost finalizate luni. Tribunalul Gorj a amânat pronunțarea pentru data de 13 iulie, informează ziare.com.

La termenul de luni, Darius Valcov a participat la ședința de judecată, însă acesta nu a făcut declarații de presă, anunță presa locală. Decizia pe care Tribunalul Gorj o va da în acest caz este în primă instanță și poate fi contestată.

Într-un alt caz, Tribunalul Dolj a constatat încheiată, săptămâna trecută, cercetarea judecătorească într-un dosar în care Darius Valcov, este judecat pentru de luare de mită și trafic de influență. Procurorii și avocații au pus concluziile finale.

Procurorul DNA a cerut pedeapsă cu executare, în timp ce Valcov s-a declarat nevinovat. La ultimul termen, politicianul a dat și o declarație de inculpat, drept pentru care a optat încă de la începutul procesului.

Tribunalul Dolj a amânat sentința în acest caz pe 7 iulie.

*Condamnat la 8 ani în alt dosar

Cel mai cunoscut dosar al lui Darius Valcov este cel în care a fost condamnat de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupție.

Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here