Drona americană de tip MQ-9 Reaper care s-a prăbuşit în Marea Neagră nu a fost recuperată

Avionul american fără pilot (dronă) de tip MQ-9 Reaper care s-a prăbuşit după ce a fost lovită de către un avion rus de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27), potrivit armatei americane, nu a fost recuperată din Marea Neagră, potrivit unui purtător de cuvânt al Comandamentului american european, relatează CNN, citată de News.ro.

Comandantul Forţelor Aeriene americane în Europa, generalul James Hecker, a acuzat că drona a fost ”lovită de un avion rusesc, ceea ce a antrenat prăbuşirea şi pierderea MQ-9”.

Un avion rus de vânătoare a doborât marţi o dronă aparţinând Forţelor aeriene americane (US Air Force) deaspra Mării Negre, după ce i-a avariat elicea, potrivit unor oficiali americani la curent cu dosarul, citaţi de CNN.

Drone de tip MQ-9 Reaper şi două avioane de tip Su-27 Flanker operau deasupra apelor internaţionale, la Marea Neagră, iar unul dintre avioanele ruseşti a zburat în mod intenţionat în faţa dronei şi a deversat combustibil în faţa acesteia, potrivit sursei citate.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat cu privire la acest incident de către consilierul în probleme de securitate naţională Jake Sullivan, a anunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţionale de Securitate (NSC) de la casa Albă John Kirby.

 

Autorităţile americane intenţionează să contacteze Rusia pentru a-şi exprima îngrijorarea faţă de incident, potrivit lui Kirby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here