DSP Timiș nu a controlat firma de deratizare. Șefa instituției, cumnata unui primar PSD

Foto: Opinia Timișoarei

Cornelia Cizmaș Malac, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, a declarat, marți, că firma care a făcut deratizarea nu a fost verificata niciodată, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Cornelia Cizmaș este cumnata lui Victor Malac, primarului PSD al comunei Dumbrăvița, situata la marginea orașului Timișoara.

Întrebată dacă DSP Timiș a facut vreo verificare la firma Bistim Dera SRL care a facut dezinsecția și deratizarea în blocul în care au murit trei oameni, Cornelia Malac a răspuns: „Din câte știu de la colegii mei, nu a fost verificată niciodată”.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor Timiș crede că firma Bistim Dera SRL nu are autorizație de funcționare pentru că și-a schimbat adresa.

„Firma avea autorizație sanitar veterinară din 2015. El este complet și conform… Problema e că de dimineață am făcut verificări pe internet și apare la altă adresa și probabil în momentul acesta noi autorizăm doar punctul de lucru, nu sediul social. Dacă se adeverește, el figurează la altă adresa și înseamnă că în acest moment nu este autorizat sanitar veterinar”, a declarat Cristina Popa, directorul DSVSA Timiș.

Directorul DSP Timiș a adăugat că „unitatea care prestează serviciile este obligată să obțină autorizația și acele atestate fitosanitare. Fiecare substanță trebuie atestată fitosanitar. înainte era o structura la Direcția Agricolă, acum e o comisie care ține direct de Ministerul Agriculturii. DSP trebuie să verifice această unitate dacă informează populația, dacă folosește substanțele și recomandările producătorilor”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here