Avocatul patronului din Timișoara: A cumpărat pastilele fără bon, de la o cunoștință. Nu știa cât sunt de periculoase

Sursa: Facebook

Călin Stăiculescu, avocatul patronului firmei de deratizare din Timișoara a confirmat, marți, la Digi24, faptul că clientul său a cumpărat pastilele folosite în apartamentele respective de la o cunoștință, fără bon fiscal.

Pastilele respective conțin fosfură de aluminiu, substanță care face parte din grupa I de toxicitate, iar produsul are un spectru larg de utilizare, fiind folosit inclusiv pentru combaterea răzătoarelor.

Potrivit apărătorului, patronul, între timp reținut pentru 24 de ore, nu cunoștea pastilele respective. Acuzaţiile care i se aduc lui Ioan Sorin Buţă sunt omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. 

Aceeași substanță a mai fost folosită și la un hotel, dar și la o grădiniță din oraș.

Principalele declarații ale avocatului Călin Stăiculescu:

  • Achiziția (pastilelor) a fost efectuată efectiv de la o cunoștință.
  • Într-adevăr, pastilele nu au fost cumpărate de la un magazin de profil.
  • Singura modalitate pe care i-am recomandat-o a fost să recunoască starea de fapt și să colaboreze cu autoritățile.
  • Era singura variantă pe care o avea la îndemână.
  • Întreaga stare de fapt a fost lămurită.
  • Nu cunoștea periculozitatea acestor substanțe, proprietățile lor, nu avea de unde să cunoască. Știa doar că sunt niște substanțe mai tari decât ceea ce folosise.
  • Aflase de ele doar de o lună-o lună și jumătate. A mai deratizat cu acest tip de substanțe. A mai folosit chiar într-un hotel din Timișoara și rezultatele au fost satisfăcătoare. Patronatul hotelului chiar dorea ca în decembrie să mai facă o deratizare.

Potrivit News.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au anunţat că în procesul de deratizare a blocurilor din Timişoara, printre care cel în care trei oameni şi-au pierdut viaţa, există indicii că a fost folosită substanţa Delicia – Gastoxin care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here