Dublă crimă elucidată după 28 de ani. Cum a fost prins un român care și-a înjunghiat soția și fiica

Sursa: www.ledauphine.com

Dubla crimă a lui Michèle Marinescu, în vârstă de 43 de ani, și a fiicei sale, Christine, în vârstă de 13 ani, care a avut loc la 7 ianuarie 1993, în casa lor din Sassenage, a fost clarificată, scrie publicația franceză Le Dauphiné libéré. Potrivit procurorului din Grenoble, Eric Vaillant, citat în articol, după 28 de ani de la evenimente a fost arestat Marian Marinescu, soțul lui Michèle și tatăl micuței Christine.

Conform informațiilor de la Dauphiné Libéré, exploatarea urmelor de ADN și progresele științifice recente au proiectat suspiciunile asupra lui Marian Marinescu, care, mai arată procurorul, a și violat-o pe micuța Christine, înainte de a o ucide. Materialul genetic cu rol decisiv în acuzarea românului a fost prelevat de pe legăturile cu care i-au fost prinse mâinile lui Michèle Marinescu.

La 7 ianuarie 1993, jandarmii, alertați de angajatorul femeii, au descoperit cadavrele lui Michèle Marinescu, director la o companie din zona Grenoble, și pe al fiicei sale. Acestea fuseseră înjunghiate. Marian Marinescu declarase la acea vreme că el fusese în vacanță în România cu cel de-al doilea copil al cuplului.

În timpul scurs, însă, anchetatorii au făcut numeroase audieri și au petrecut sute de ore în imobilul în care s-au produse crimele, pentru a preleva probele. Totodată, ani întregi, autoritățile judiciare au lansat constant apeluri la populație, în speranța de a identifica noi martori, dar fără succes.

Femeile curajoase din Minsk. Democraţia se adăpostește în pădure

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here