Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a declarat joi, pentru Agerpres, că recentele declaraţii ale lui Ilie Bolojan, care a anunţat o reorganizare la CJ Bihor şi o serie de concedieri, reprezintă de fapt intenţia Guvernului de a face destituiri în rândul angajaţilor din administraţie.

Eu am spus în mai multe rânduri, încă de la apariţia declaraţiilor lui Ilie Bolojan, că aceste afirmaţii ascund de fapt o intenţie a Guvernului de a concedia angajaţi din administraţia publică locală. Fără să am în vedere ideea de a manipula pe cineva, eu cred că afirmaţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan constituie un abuz. Cum poţi după două-trei zile de la instalarea în funcţie să spui că trimiţi acasă oamenii? Cine eşti tu să trimiţi acasă jumătate dintre salariaţii Consiliului Judeţean, care au fost angajaţi ca urmare a unor concursuri, pe durată nedeterminată majoritatea lor şi poate în unele cazuri pe durată determinată? Cine eşti tu să decizi soarta unui om care a îmbrăcat această carieră? Trebuie să fim foarte circumspecţi, pentru că acestea sunt de fapt săgeţile manipulative lansate de Guvern, prin intermediul anumitor reprezentanţi din administraţia publică locală”, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

El a menţionat că nu va concedia niciun salariat al instituţiei pe care o conduce.

Din cele aproape 190 de posturi de la Consiliul Judeţean Vaslui, abia aproximativ 110 sunt ocupate. Eu nu voi accepta să concediez niciun salariat din administraţia judeţeană, pentru că fiecare dintre aceşti angajaţi au trecut printr-un concurs, printr-o selecţie şi au fost angajaţi ca urmare a nevoii acestei instituţii de utilizare a capacităţii lor. Nu putem acum, pentru că pur şi simplu s-a trezit cineva, să dăm afară un sfert sau jumătate sau trei sferturi din angajaţi. Sunt o grămadă de lucruri care fac parte dintr-un angrenaj de manipulare pe care îl pune în funcţiune Guvernul şi noi nu trebuie să acceptăm acest lucru”, a mai subliniat Dumitru Buzatu.

4 COMENTARII

  1. Doamne ce am ajuns! O sarma amarata cu pretentii de intelectual emite judecati de valoare! Daca nu iesim masiv la vot…o decalotam! Astia sunt mai rai decat ne-am fi putut inchipui, daca revin la butoane ne calca pe cap si adio Europa si libera circulatie etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here