Dumitru Costin (BNS): Legea pensiilor îi sancţionează pe salariaţii activi. Vom sesiza Comisia Europeană asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege

Sursa: Inquam Photos / Malina Norocea

Dumitru Costin, preşedinte Blocului Naţional Sindical a transmis miercuri, despre proiectului de Lege adoptat de Guvern privind reforma sistemului public de pensii, că îi sancţionează pe salariaţii activi şi că vor sesiza Comisia Europeană asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege, relatează News.ro.

Blocul Naţional Sindical a organizat miercuri o conferinţă de presă, pe tema proiectului de Lege adoptat de Guvernul României privind reforma sistemului public de pensii.
”Am prezentat principalele probleme pe care le va aduce proiectul de lege, odată intrat în vigoare. Milioane de români vor fi afectaţi direct. De asemenea, am prezentat şi principalele soluţii pentru îndreptarea acestor erori”, arată BNS.
Dumitru Costin, preşedinte BNS, a declarat că ”este o lege care îi sancţionează pe salariaţii activi”.
”Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege. Am sesizat deja comisarul european pentru muncă! Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflaţi în plată. Nu pare să fie soluţia pe care o aşteptau lucrătorii din România! Pregătiţi-vă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare aşa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului”, a menţionat Costin.
Conferinţa a avut loc la sediul organizaţiei şi a fost susţinută de preşedintele BNS, Dumitru Costin, şi de vicepreşedintele BNS, Mircea Burlacu.

 

Proiectul legii pensiilor, în dezbatere la Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor pe 20 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here