Foto: Club Feroviar

Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația pentru livrarea a 40 de tramvaie noi în București, cu posibilitatea de furnizare a încă 60 de tramvaie, anunță Club Feroviar. La licitația STB pentru tramvaie de 18 metri lungime a mai depus ofertă și asocierea Astra Vagoane Călători – CRRC Qingdao Sifang.

Desemnarea asocierii drept câștigătoare a avut loc imediat după ce Autoritatea de Achiziții Publice și-a dat acceptul pe procedura de evaluare și desemnare a câștigătorilor, scrie Club Feroviar, care amintește că celalalt concurent, Astra Vagoane Arad, a fost desemnat tot zilele trecute câștigător al licitației de 100 de tramvaie de 36 metri lungime organizată de către Primăria Capitalei.

În decembrie 2019 Societatea de Transport București a primit două oferte la licitația pentru 40 de tramvaie de 18 metri lungime. Câștigătorul va putea primi o comandă suplimentară de încă 60 de astfel de tramvaie de la STB. Societatea de Transport Bucureşti (STB) a lansat pe 30 septembrie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime. Valoarea estimată aferentă pentru 40 bucăţi tramvaie este de 307.600.000 lei fără TVA. În cazul suplimentării cu până la maxim 60 bucăţi tramvaie (respectiv cu suma de 461.400.000 lei fără TVA), valoarea estimată maximă totală devine 769.000.000 lei fără TVA. Producătorul de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad este controlat de omul de afaceri Valer Blidar și a mai furnizat tramvaie în orașe precum Arad, Oradea și Cluj Napoca. De asemenea, producătorul din Arad a mai concurat cu turcii de la Durmazlar pentru contractul de 100 de tramvaie de 36 de metri, scos la licitație de Primăria Municipiului București.

Electroputere VFU Pașcani face parte din grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Uzina de la Pașcani este specializată în repararea materialului rulant şi în trecut a modernizat tramvaie Armonia care circulă în Timişoara și un tramvai GT4 M pentru Iași (foto). Aceasta a mai participat și la alte licitații pentru achiziția de tramvaie noi în orașe precum Timișoara, Ploiești, Galați și Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here