sursa: Președinția Turciei
sursa: Președinția Turciei

Aparatul de stat din Turcia a găsit un nou motiv de ură față de comunitatea LGBT, și anume curcubeiele desenate de copii și atârnate la geamuri. Oficialii din Turcia se pare că au ordonat directorilor de școală să interzică copiilor desenarea curcubeielor și afișarea lor la ferestre, de teama că reprezintă un efort al comunității să îi facă pe copii gay, transmite Business Insider.

Totul a început cu măsurile de controlare a pandemiei. Școlile au trecut la orele de la distanță.

Potrivit Al-Monitor, o publicație de presă din SUA care acoperă Orientul Mijlociu, Muzeul de Artă Modernă din Istanbul a cerut pe 28 martie ca elevii să deseneze curcubeie și să le agațe la ferestre pentru a arăta “miracolul naturii” și pentru a “răspândi speranța” în timpul pandemiei.

Egitim-Sen, un sindicat al profesorilor, susține că liderii din educație le-au spus directorilor de școală să interzică copiilor să participe la proiectul muzeului, argumentând că desenele sunt un complot pentru a-i face pe copii gay, potrivit Al-Monitor.

Este cel mai recent incident în care oficialii turci folosesc pandemia pentru a-și continua mesajele anti-LGBT.

În timpul unei predici susținute în luna Ramadanului, pe 24 aprilie, Ali Erbas, liderul Direcției Turciei pentru Afaceri Religioase, a afirmat că islamul condamnă atât adulterul cât și homosexualitatea pentru că “aduc boală și corup generații”. El a adăugat că “sute de mii” de oameni sunt expuși la HIV în fiecare an ca rezultat al homosexualității și adulterului, potrivit unui reportaj Jerusalem Post.

Veniți să luptăm împreună pentru a proteja oamenii de la un astfel de rău”, a spus Erbas.

Potrivit Human Rights Watch, un Parchet din capitala Ankara a deschis o investigație penală în privința Asociației de Avocatură din Ankara după ce a depus o plângere împotriva declarațiilor anti-LGBT ale lui Erbas. Parchetul susține că, prin depunerea plângerii, Asociația a insultat “valorile religioase adoptate de către o parte a publicului”.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a apărat declarațiile lui Erbas, spunând că luarea în vizor a șefului autorității religioase reprezenta același lucru ca atacarea statului, transmite New York Times.

Turcia a interzis evenimentele LGBT, inclusiv parada anuală din Istanbul începând cu 2015, potrivit Human Rights Watch. Studenți ai Universității Tehnice a Orientului Mijlociu din Ankara sunt judecați pentru organizarea unei Parade Pride anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here