EFE: Biden va acorda un al doilea interviu televizat după dezbaterea cu Trump din 27 iunie

Sursa: X

Preşedintele SUA, Joe Biden, va acorda un al doilea interviu lunea viitoare, după dezbaterea din 27 iunie cu oponentul său republican Donald Trump şi pe fondul presiunii în creştere de a renunţa la candidatură în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie, informează EFE, citată de Agerpres.ro.

Interviul va fi difuzat de NBC în jurul orei 21:00, ora Washingtonului (2:00 GMT), potrivit presei.

Vinerea trecută, Biden şi-a făcut prima apariţie în faţa camerelor de luat vederi după dezbaterea dezastruoasă cu Trump şi a respins orice posibilitate de a se retrage din cursă, spunând că o va face numai dacă „Dumnezeu Atotputernicul” i-ar cere să facă acest lucru.

„Nu cred că există cineva mai calificat decât mine să fie preşedinte şi să câştige această cursă electorală”, a declarat cu acel prilej Biden, care, în cazul în care ar fi reales preşedinte, va avea peste 85 de ani la încheierea mandatului.

Prestaţia slabă a lui Biden la dezbaterea din 27 iunie împotriva fostului preşedinte Donald Trump a provocat o criză politică la Washington, cu multiple apeluri din partea legiuitorilor şi a personalităţilor influente din cadrul Partidului Democrat care i-au cerut preşedintelui să se retragă din cursă.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, foarte influentă în rândul „elitelor” Partidului Democrat, a refuzat miercuri să-i acorde sprijinul explicit preşedintelui Biden, într-un interviu în cadrul programului „Morning Joe”.

„El este cel care decide dacă va candida. Cu toţii îl încurajăm să ia această decizie, pentru că timpul ne presează”, a insistat ea.

Potrivit ultimelor sondaje, Trump este în avantaj în faţa lui Biden. Media sondajelor efectuate de site-ul FiveThirtyEight arată că fostul preşedinte monopolizează 42,1% din intenţiile de vot, cu 2,1 puncte procentuale mai mult decât rivalul său democrat.

Biden contează pe susţinătorii săi din Partidul Democrat / NYT: Este pe cale să se ridiculizeze şi să-şi pună în pericol întreaga moştenire politică / Trump îl provoacă la altă dezbatere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here