Eitan, băiatul israelian care este unicul supravieţuitor al accidentului de teleferic soldat cu 14 morţi duminică Italia, s-a trezit din comă şi urmează să iasă în curând de la reanimare, anunţă spitalul din Torino în care a fost internat, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro.

Băiatul în vârstă de cinci ani se află în stare gravă după ce o cabină de teleferic a căzut în gol, la Stresa, în apropierea vârfului Muntelui Mottarone, înalt de aproape 1.500 de metri, un accident soldat cu moartea celorlalţi 14 pasageri – inclusiv a părinţilor săi, a fratelui său mai mic în vârstă de doi ani şi a bunicilor săi.

„Eitan s-a trezit acum şi este conştient, la reanimare. El vorbeşte cu mătuşa sa”, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Spitalului Regina Magherita din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

„Din punct de vedere clinic, el se află în continuare în stare critică, din cauza traumatismelor de la nivelul abdomenului şi toracelui şi diverselor fracturi”, a anunţat el.

„În zilele următoare el va ieşi de la reanmare şi va fi transferat la un servicu de lungă şedere”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt. Trei conducători ai societăţii care gestionează telefericul au fost arestaţi miercuri din cauză că au dezactivat în mod voit sistemul de frânare de urgenţă, care ar fi trebuit să blocheze cabina atunci când s-a rupt cablul. Colegi de clasă ai lui Eitan i-au trimis desene pentru a-i ridica moralul.

Singurul supraviețuitor

„Este o tragedie imensă”, a declarat cotidianului Il Messaggero artistul Stefano Bressani, tatăl unuia dintre colegii săi.

Primarul Stresa, Marcella Severino, declară ziarului că mătuşa lui Eitan, sora tatălui său, se ocupă de copil.

„Ea este foarte puternică, ceea ce-i va fi de ajutor în susţinerea nepotului său. Ea este o prezenţă stabilă în viaţa acestui copil. Se află pe mâini bune”, a declarat ea.

În total 13 pasageri au murit pe loc, iar Eitan şi alt copil au fost condusşi la spital. Celălalt copil a murit ulterior din cauza rănilor.

Ministrul italian al Transporturilor Enrico Giovannini a vorbit, joi, într-o audiere în Parlament, despre circumstanţele accidentului. Cabina telefericului a lovit un pilon înante să cadă la sol, a precizat ministrul.

Cele trei persoane arestate sunt Luigi Nerini, conducătorul societăţii Ferrovie del Mottarone care gestionează telefericul, Gabriele Tadini, directoru instalaţiei şi Enrico Perocchio, şeful operaţional telefericului, construit în 1970.

Acest teleferic asigură o legătură în 20 de minute între satul Stresa şi Muntele Mottarone, care oferă o privelişte spectaculoasă a Lacului Major şi Alpilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here