UPDATE: Șeful unei organizații din Kiev care îi ajuta pe belarușii persecutați a fost găsit spânzurat într-un parc

UPDATE – Șeful unei organizaţii neguvernamentale, cu sediul la Kiev, ce acorda ajutor persoanelor care fugeau din calea persecuţiilor din Belarus, dat dispărut cu o zi în urmă, a fost găsit spânzurat marţi într-un parc din Kiev, a indicat poliţia ucraineană, care a deschis o anchetă pentru ”crimă cu premeditare”, relatează AFP, Reuters şi BBC.

El ieşise luni dimineaţă din casă să facă jogging şi nu s-a mai întors. Poliţia a deschis o anchetă penală privind crimă cu premeditare, dar a declarat că va investiga toate pistele, inclusiv crimă camuflată în sinucidere.

„Cetăţeanul belarus Vitali Şişov, dispărut la Kiev ieri (luni), a fost găsit spânzurat astăzi într-un parc din Kiev, în apropiere de locuinţa sa”, au precizat forţele de ordine într-un comunicat.

Poliţiştii au ridicat de la faţa locului telefonul mobil şi efectele personale ale lui Şişov.


ȘTIREA INIȚIALĂ – Şeful unei organizaţii nonprofit din Kiev care îi ajută pe belaruşi să scape de persecuţii a fost dat dispărut după ce nu a revenit de la alergarea de dimineaţă, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei ucrainene, transmite News.ro, care citează Reuters.

Vitali Şişov, şeful organizaţiei Belarusian House in Ukraine (BDU), a fost dat dispărut de către partenera sa, potrivit poliţiei.

„Vom investiga până când vor exista informaţii despre ceea ce i s-a întâmplat. Declaraţia partenerei sale a fost înregistrată.

Partenera a spus că acesta a plecat să alerge şi nu s-a mai întors, a dispărut”, a arătat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Ucraina, Polonia şi Lituania au devenit refugii pentru belaruşi în timpul unei represiuni violente a preşedintelui Alexander Lukaşenko împotriva celor care contestă victoria sa în alegerile de anul trecut.

BDU îi ajută pe belaruşi să găsească cazare, locuri de muncă şi consiliere juridică, potrivit site-ului său web. Într-o declaraţie separată, organizaţia a afirmat că nu îl poate contacta pe Şişov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here