Elon Musk îi face „ochi dulci” lui Vladimir Putin: „Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”. Kremlinul, interesat de o discuție între cei doi pe rețeaua Clubhouse

Foto: Twitter

Kremlinul a catalogat luni drept „interesantă” o propunere, pe Twitter, a celui mai bogat om din lume, Elon Musk, de a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin pe reţeaua de socializare audio Clubhouse, relatează News.ro, care citează AFP.

Conducătorul producătorului de vehicule electrice de înaltă gamă Tesla şi al întreprinderii aerospaţiale americane SpaceX, Elon Musk a făcut această propunere pe Twitter.

„Vreţi să discutăm pe Clubhouse?”, a scris el în engleză, adăugând tagul contului oficial al Kremlinului.

„Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”, a adăugat miliardarul în rusă.

Întrebat luni despre acest lucru de presă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri peskov, a catalogat această propunere drept „foarte interesantă”.

„Însă trebuie să înţelem mai întâi ce înseamnă asta, care este propunerea concretă (…), înainte de a reacţiona”, a declarat Peskov, amintind că Vladimir Putin „nu foloseşte reţele de socializare”.

Reţeaua de socializare Clubhouse este o plaformă de salon audio, disponibilă pe bază de invitaţie.

Această propunere a lui Elin Musk are loc în contextul în care întreprinderea SpaceX a trimis în noiembrie patru astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), consacrând astfel pierderea de către Rusia a monopolului accesului în spaţiu, pe care l-a deţinut timp de nouă ani.

Capsula Dragon a SpaceX a devenit al doilea aparat capabil în prezent să ajungă pe ISS, alături de Soiuzul rusesc, care i-a trimis, începând din 2011, pe toţi vizitatorii staţiei, în urma opririi navetelor spaţiale americane.

Însă sectorul spaţial rusesc pierde viteză din cauza unor scandaluri de corupţie, unei lipse de inovaţie şi unor noi proiecte ştiinţifice.

Space X este, în aceste domenii, un actor cuo importanţă în creştere.

Musk, în vârstă de 49 de ani, cu o avere estimată de peste 180 de miliarde de dolari, are ambiţia să colonizeze planeta Marte, dar are ambiţii şiîn alte sectoare, precum criptomoneda şi inteligenţa artificială.

1 COMENTARIU

  1. Atentie la acest gen de discutii ,intre cei mai hogati oameni din lume si dictatori!! Oameni cu influenta datorita bogatiei lor,deveniti si mai bogati in anul 2020,an de pandemie cand tarile lumii au suferit pierderi enorme datorita restrictiilor sanitare!Chiar niciun pic de empatie fata de victimele comunismului lui Putin nu are acest domn ,profitor al pandemiei ,ca si Jeff Bezos sau Bill Gates?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here