Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, vineri, la Antena 3, că DNA nu are competența de a verifica dacă Răzvan Cuc a dat ordin ca avioanele să fie ținute la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Nicolicea a susținut că DNA l-ar putea ancheta eventual pe Cuc pentru „celebrul” abuz în serviciu, însă ar fi nevoie să se demonstreze că ministrul Transporturilor a creat un prejudiciu de cel puțin un milion de lei.

Referitor la acuzațiile fostei șefe a TAROM, Mădălina Mezei, Nicolicea a susținut că aceasta nu are nevoie de DNA, ci de un control psihiatric.

Fostul director general al Tarom Mădălina Mezei a declarat vineri că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci și să-i identifice parlamentarii aflați la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moțiunea de cenzură. De asemenea, ea a precizat că solicitarea de a se prezența la DNA vizează Ministerul Transporturilor și acuzații de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor. Ea a fost susținută, în conferința de presă, de directorul operațional al TAROM.

Domnul ministru m-a chemat în birou, cu două zile înainte, că să-mi spună că trebuie să anulăm niște curse interne, că să oprim accesul parlamentarilor la votarea motunii de cenzură. Am spus că așa ceva este impoibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi, acești piloți – indiferent ce le-aș fi spus eu – nu ar fi făcut niocdată așa ceva.

Evident, eu nu aș fi putut să cer așa ceva subordonaților companiei. Inițial era vorba despre cinci zboruri, Timișoara – două zboruri, Oradea, Satu Mare, Baia Mare. Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputaii aflați la bord, I-am arătat, după care a zis că mă contactează a două zi să-mi spună finalul deciziei”, a relatat Mezei, adăugând că în acea seară a fost puternic afectată emoțional, s-a gândit cum să facă, cum să-i demonteze planul, să-i spună că așa ceva nu este posibil.

Conform fostului director Tarom, a doua zi, Cuc i-a cerut să anuleze una dintre curse și să procedeze în sensul acesta.

I-am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Apoi mi-a spus dacă nu pot să-l opresc tehnic și am spus că am venit să restructurez compania, cum aș putea chiar eu, managerul general, să spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Am refuzat și dumnealui a încercat să găsească alte soluții”, a susținut Mădălina Mezei, citată de news.ro.

Ea aprecizat că a cotactat serviciul care se ocupă de planificarea aeronavelor la zbor, a sunat directorul operațional – prezent și el la conferință de presă – l-a rugat să nu aibă nici cea mai mică întârziere,

Am sunat directorul tehnic și i-am spus să aibă grijă să nu se întâmple nimic de genul acesta și am sunat și comandantul cursei pe care am încercat să-l previn că, dacă cumva va proceda în sensul de genul acesta, toată lumea știe și va fi direct responsabil că este o decizie în defavoarea companiei”, a explicat fostul director.

În legătură cu citarea să la DNA, ea a declarat că a fost invitată în calitate de martor pentru un dosar având legătură cu Ministerul Transporturilor și care are în vedere abuzul în serviciu.

Mezei a spus că, în 20 iunie, a început mandatul de director general TAROM, în vederea eficientizării după un plan coerent, că a început foarte bine relația de colaborare cu Cuc, care i-a spus: ”Eu vreau să salvez TAROM și mă bazez pe dumneavoastră

Ultimul meu scop este să fac un scandal mediatic din Compania Tarom”, a ținut să precizeze Mădălina Mezei.

Foto: Eugen Nicolicea conduce lucrarile comisiei juridice din Camera Deputatilor dezbate proiectul de schimabre a legii referendumului, in Bucuresti, miercuri, 22 martie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

1 COMENTARIU

 1. Nu- i credeam atat de fraieri au uitat bancurile vechi!
  Sa nu vorbesti!
  Sa nu scrii!
  Sa nu semnezi!
  Daca ai facut toate astea sa nu te mai miri nimic!
  Asta e Domnule Nicolicea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here