Eurovision România: Sesiunea de vot s-a deschis de miercuri, ora 20,00, pe pagina de Facebook a competiţiei

Sesiunea de vot pentru concurenţii Selecţiei Naţionale Eurovision România se va deschide miercuri, la ora 20,00, pe pagina oficială de Facebook a competiţiei, fanii având la dispoziţie 24 de ore pentru a vota pe cine trimit în show-ul semifinalei, programat sâmbătă, de la ora 21,00.

„În această seară, la ora 20.00, dăm start sesiunii de vot pentru fanii Eurovision România. În premieră la Selecţia Naţională, publicul îşi poate vota piesele preferate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, începând din această seară, de la ora 20,00, până joi, la aceeaşi oră. Timp de 24 de ore, fanii pot alege dintre piesele semifinaliste, disponibile pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook Eurovision România şi pe siteul eurovision.tvr.ro, iar la final primele cinci vor intra în show-ul semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu”, informează TVR, într-un comunicat transmis Agerpres.

Joi seară, la Telejurnalul de la ora 20,00, organizatorii vor dezvălui, în direct, lista concurenţilor care vor urca pe scenă sâmbătă, în primul show al Selecţiei Naţionale. Cele mai votate cinci piese în clasamentul fanilor, alături de 15 melodii alese de juriul de specialişti, intră în line-up-ul evenimentului.

50 dintre votanţi vor fi premiaţi de unul dintre sponsorii ediţiei din acest an.

Semifinala Selecţiei Naţionale se încheie sâmbătă, cu un show transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21,00. Anca Mazilu şi Bogdan Stănescu vor fi gazdele show-ului, iar Ilinca Băcilă, reprezentanta României la ESC 2017, va fi alături de concurenţi şi va transmite emoţiile din Camera Verde.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here