Rezultatele testelor PISA 2019. România, pe locul 50 în topul țărilor OECD

Sursa: Pixabay

Rezultate dezastruoase pentru România la ultimele teste PISA. România se află pe locul 50 în rândul țărilor care au participat la testele PISA, sub media europeană în ceea ce privește performanța elevilor la citire, matematică și științe.

Mai exact, media europeană la citire este de 487 de puncte, la matematică este de 489 de puncte și la la științe tot de 489 de puncte. România a obținut 428 de puncte la citire, 430 la matematică și 426 la științe. Potrivit datelor OECD, este vorba de o scădere cu 6 puncte la citire, 14 puncte la matematică și 9 puncte la științe față de rezultatele publicate în 2015.

De altfel, România este printre cele trei țări OECD unde rezultatele elevilor la matematică au scăzut dramatic în patru ani, mai arată datele.

Estonia este țara care s-a clasat cel mai bine la rezultatele PISA de anul acesta, urmată de Canada, Finlanda, Irlanda, Coreea de Sud, Polonia, Suedia, Noua Zeelandă, Statele Unite și Marea Britanie. Acestea sunt țările de pe primele 10 locuri la testele PISA 2019.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here