Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Solomon a declarat marți că decizia eliminării tuturor indemnizațiilor speciale a fost luată în PSD. În ceea ce privește faptul că Marcel Ciolacu susține că nu a avut mandat să elimine indemnizațiile pentru sportivi și artiști, deputatul PSD a spus că e posibil ca cei din conducere să nu știe legislație, potrivit Mediafax.

În amendamentul respectiv se găseau toate indemnizațiile speciale care există în legislația românească. (…) În legile care erau făcute de colegii noștri lipsea Avocatul Poporului, lipseau cei de la CCR și mai multe alte categorii. Sportivii și ziariștii au același statut ca ceilalți în viziunea USR. În viziunea mea n-au ce să caute. (…) Decizia în forurile interioare (ale partidului – n.r.) era să eliminăm toate aceste indemnizații speciale. Alta n-am. Poate nu știau toți cei din forurile de conducere ale partidului care sunt legile„, a afirmat Adrian Solomon, după ședința în care a propus eliminarea pensiilor speciale pentru sportivi și artiști.

Întrebat de ce a depus acest amendament, deputatul a spus: „Ca să-i văd reacția USR și a PNL (s.r.).

Ei de ce se joacă cu soarta oamenilor? Sunt în toate categoriile de beneficiari oameni care au din patru în patru ani parte de astfel de tratament din partea PNL și a USR. Până la urmă trebuie să vedem. Rupem pisica în două sau numai o tundem puțin? (…) Rentele viagere au același statut, dacă vă uitați din punct de vedere juridic, ca toate celelalte chestiuni. El (proiectul – n.r.) mâine poate să pice la plen, poate să fie retrimis la comisie”, a mai spus Solomon.

Pe de altă parte, social-democratul a precizat că nu-și dorește eliminarea indemizațiilor speciale pentru artiști și sportivi.

Am dreptul să depun amendamente! Ei de ce au făcut inițiativele respective?„, a completat deputatul PSD.

PSD se opune „categoric” eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi precum și a drepturilor altor categorii profesionale, amendament introdus de deputatul PSD Adrian Solomon la legea de abrogare a pensiilor speciale. Partidul transmite într-un comunicat semnat de Marcel Ciolacu că Solomon nu a avut mandat în acest sens.

Reprezentații PSD a anunțat că va vota împotriva acestui amendament la ședința de miercuri a plenului Camerei Deputaților.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport de adoptare pe proiectul PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați, funcţionari publici cu statul special, membri ai corpului diplomatic. Excepție fac militarii și polițiștii.

Președintele comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a propus un amendament prin care indemnizațiile de merit pentru sportivi și artiști sunt eliminate. Acesta a critica inițiativa PNL și a declarat în timpul dezbaterilor că „ori toți suntem speciali, ori niciunul nu este special”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here