Facebook descarcă intenționat bateriile smartphone-urilor utilizatorilor, potrivit unui fost angajat

Facebook s-a folosit de smartphone-urile utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi ale platformei sale de socializare, potrivit unui fost angajat al companiei, care susţine că a fost concediat pentru că a refuzat să se conformeze acestei practici, relatează publicaţia MacWorld, potrivit News.ro.

Dacă aţi observat vreodată că bateria s se descarcă anormal de repede în timp ce utilizaţi aplicaţia Facebook sau Messenger pe telfoane, s-ar putea să nu fie o coincidenţă.

Potrivit unui fost angajat al Meta, compania are capacitatea de a consuma în secret bateriile telefoanelor cu sisteme Android şi iPhone ale utilizatorilor, ca parte a testării interne a aplicaţiei.

Într-un interviu pentru The New York Post, George Hayward susţine că a fost concediat în noiembrie anul trecut pentru că a refuzat să participe la ”testări negative” în timp ce lucra la aplicaţia Messanger.

Potrivit QASource, testarea negativă le permite dezvoltatorilor ”să compare rezultatul aşteptat cu rezultatul incorect”, dezvăluind modul în care o aplicaţie răspunde la datele nevalide.

În cazul Facebook, testarea negativă ar putea fi folosită pentru a vedea cum funcţionează anumite funcţii sau cât de repede se încarcă mesajele atunci când bateriile sunt descărcate mai repede decât era de aşteptat.
Hayward, care a intentat un proces, dar ulterior l-a retras din cauza unei cerinţe de arbitraj, spune că practica ”ar putea dăuna cuiva”, epuizându-i bateria fără avertisment. H

ayward nu spune câţi oameni ar fi putut fi afectaţi de testarea negativă sau dacă testarea Messenger a ieşit vreodată din stadiul beta.

Cu toate acestea, Hayward a declarat pentru publicaţia Post că i s-a dat un document intern de instruire intitulat ”Cum să desfăşoare teste negative bine gândite”, care includea exemple de experimente de descărcare a bateriei în curs de desfăşurare.

Apoi susţine că a fost concediat după ce a lucrat timp de trei ani în companie pentru că a refuzat să participe la testare.

Aplicaţiile Facebook au fost acuzate de mult timp că au cauzat consumarea bateriei iPhone-urilor.

Nu este clar care sunt următorii paşi în proces sau dacă Facebook va fi obligată să răspundă. Avocatul lui Hayward afirmă că clientul său susţine acuzaţiile de practică ”clar ilegală”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here