Familiile celor 57 de victime ale accidentului feroviar din Grecia vor primi despăgubiri în valoare de 42.000 de euro fiecare de la compania Hellenic Train

Hellenic Train, compania privată care operează căile ferate în Grecia, a anunţat că va despăgubi fiecare familie a celor 57 de pasageri decedaţi în accidentul de tren din 28 februarie cu o “plată în avans” de 42.000 de euro, transmite joi EFE.

Pasagerii răniţi vor primi despăgubiri între 5.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de rănile suferite şi de durata spitalizării, informează compania, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Hellenic Train, compania feroviară greacă deţinută de compania publică italiană Ferrovie Dello Stato Italiane (FS), a nuanţat faptul că despăgubirea “nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei”, în conformitate cu prevederile regulamentului comunitar.

Guvernul elen a anunţat săptămâna trecută că va despăgubi fiecare familie care a pierdut o persoană dragă în accident cu o pensie lunară de 1.600 de euro şi eliminarea datoriilor faţă de stat.

În urma catastrofei din noaptea de 28 februarie, când un tren de pasageri a intrat în coliziune frontală cu un tren de marfă la nord de oraşul Larisa, au murit 57 de persoane, majoritatea studenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here