O femeie de 74 de ani din Ecuador, care a fost declarată moartă după ce a fost internată în spital cu Covid-19, a fost găsită în viaţă, două săptămâni după ce familia sa i-a organizat funeraliile, scrie BBC News.

Alba Maruri a fost declarată decedată pe 27 martie, iar familia sa a primit cenuşa acesteia şi au organizat funeraliile. Dar joi, una dintre pacientele aflate în comă într-un spital din oraşul Guayaquil s-a trezit şi le-a spus medicilor că este de fapt Alba Maruri.

Familia femeii s-a bucurat enorm să constate că aceasta este în viaţă, dar au rămas cu întrebări privind identitatea persoanei a cărei cenuşă o au în casă.

Presa ecuadoriană scrie că atunci când au fost anunţaţi de decesul femeii, membrii familiei au fost chemaţi să identifice cadavrul, dar nu li s-a permis să se apropie de acesta, având în vedere că putea fi contagios.

„Mi-a fost teamă să mă uit la faţa ei. Am stat la un metru şi jumătate distanţă. Avea aceeaşi culoare a părului şi nuanţă a pielii”, a declarat pentru AFP, nepotul femeii, cel care a mers să identifice cadavrul la spital.

După ce Alba Maruri s-a trezit din comă, joi, le-a cerut medicilor să o cheme pe sora sa şi le-a dat datele de contact. Aşa s-a aflat că de fapt fusese declarată moartă.

Reprezentanţii spitalului şi-au cerut scuze familiei pentru încurcătură şi au spus că în momentul în care femeia a încetat din viaţă, în unitatea medicală era un haos greu de descris, având în vedere numărul mare al persoanelor infectate.

Familia cere ca autorităţile să le compenseze financiar pentru încurcătură şi să le deconteze banii cheltuiţi pentru funerarii şi costul cremării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here