MApN anunţă semnarea unui contract de înzestrare de peste un miliard de lei pentru

Sursa: Facebook

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, miercuri, că a fost semnat primul contract subsecvent la Acordul cadru privind achiziţionarea a 2.902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii, echipamente ce vor intra în înzestrarea Armatei României, transmite News.ro.

Contractul semnat cu IVECO Defence Vehicle SPA din Italia prevede achiziţia unui număr de 942 platforme, în valoare de peste un miliard de lei, fără TVA.

”Primul contract subsecvent la Acordul cadru privind achiziţionarea a 2.902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii, echipamente ce vor intra în înzestrarea Armatei României, a fost semnat marţi, 31 decembrie 2019, de locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente cu reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia”, a transmis, miercuri, MApN.

Contractul subsecvent nr. 1, în valoare de 1.015.676.538,05 lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani şi prevede achiziţia unui număr de 942 platforme, furnizorul având obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora.

Totodată, valoarea obligaţiei de compensare asumată de furnizor (offset) este de cel puţin 80% din valoarea, fără T.V.A., a contractului.

Potrivit MApN, capabilităţile privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor se vor realiza în baza acordului de compensare, ce se va încheia de către IVECO Defence Vehicle SPA Italia cu OCATS (Oficiul de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială) în baza OuG nr. 189/2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here