Finlanda îşi redeschide granițele pentru 17 țări din Europa. România nu se află pe listă

Finlanda a anunţat miercuri redeschiderea frontierelor pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu COVID-19, însă pe listă nu se află Franţa sau Luxemburg, relatează AFP, citată de Agerpres.

Nici România nu este pe listă, în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele săptămâni.

Guvernul de la Helsinki a anunțat că de la 13 iulie, măsurile impuse la frontiere vor fi ridicate pentru ţările unde rata de infectare în cursul ultimelor 14 zile a fost mai mică de 8 la 100.000 de locuitori.

Vizate de această nouă redeschidere sunt Olanda, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein, Elveţia, Cipru, Irlanda, Andorra, San Marino şi Vatican.

De asemenea, de săptămâna viitoare, deplasările profesionale şi alte călătorii considerate esenţiale vor fi autorizate între Finlanda şi, printre altele, Algeria, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Tunisia şi China.

La 15 iunie, Finlanda şi-a redeschis deja graniţele pentru călătorii din ţările baltice şi mai multe ţări nordice (Danemarca, Norvegia, Islanda), dar nu şi pentru Suedia, care încă înregistrează o rată de infectare mai mare decât media regională.

În termen de două săptămâni, autorităţile finlandeze vor face o nouă evaluare pentru a determina dacă pe listă ar putea fi adăugate alte ţări.

În prezent, cetăţenii din spaţiul Schengen şi din Marea Britanie pot călători în Finlanda din motive profesionale, familiale sau orice alt motiv considerat „esenţial”.

Potrivit MAE, în acest moment românii pot intra în Finlanda doar dacă au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ în Finlanda.

Tranzitul prin aeroportul Helsinki-Vantaa este permis, dar pasagerii au obligația de a rămâne în zona de tranzit a aeroportului până la începerea procedurilor de îmbarcare în vederea continuării călătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here