Finlanda va trimite trei tancuri Leopard 2 Ucrainei / Cehia a aprobat un nou ajutor militar

Sursa: www.1zoom.me

Finlanda va trimite trei tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Helsinki, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a declarat în ianuarie că Finlanda va participa la o donaţie europeană de tancuri de luptă, dar a adăugat că această contribuţie ‘nu va fi foarte numeroasă’.

Finlanda, care împarte cu Rusia o frontieră de 1.300 km, are în dotare ceva mai puţin de 200 de tancuri Leopard 2.

Valoarea celui mai nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina se va ridica la 160 milioane de euro, ce includ cele trei tancuri Leopard şi instruirea pentru folosirea lor, a indicat ministerul finlandez.

Guvernul ceh a anunţat joi, la rândul său, că a aprobat un nou transport de ajutor militar pentru Ucraina şi va continua să trimită echipamente din stocuri.

Ministrul apărării, Jana Cernochova, nu a dezvăluit despre ce echipamente este vorba, dar a spus că, până acum, Cehia a trimis din rezervele armatei 38 de tancuri, 55 de vehicule blindate, patru aparate de zbor şi 13 obuziere autopropulsate, pe lângă transporturi mai ample de la sectorul privat.

Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 364 și 365

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here