Firea acuză Primăria Chișinău că răspândește „fake news”. Neagă parteneriatul cu administrația pro-rusă

Primăria București neagă că ar fi semnat vreun parteneriat cu actuala administrație socialistă de la Chișinău, așa cum a susținut Ion Ceban, primarul capitalei moldovene. Un comunicat de presă al PMB a menționat că delegația condusă de Aurelian Bădulescu, care a mers la Chișinău, nu a avut mandat pentru nicio înțelegere politică, fiind o vizită culturală. În plus, prin același comunicat, Gabriela Firea își reafirmă valorile europene, lăsând să se înțeleagă că Ion Ceban, aliat al lui Dodon, și administrația PSRM, ar fi împotriva acestora. 

„Respingem ferm speculaţiile apărute în mass-media conform cărora delegaţia oficială a Primăriei Capitalei, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău!

Viceprimarul General NU a semnat un astfel de protocol şi nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureştiului era Viorel Lis.  
Primarul General, Gabriela Firea, îşi reafirmă susţinerea pentru valorile Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice (NATO): „valori în care credem şi pe care le promovăm! Consider că afirmaţiile din spaţiul public pe această temă sunt pure speculaţii, care pot aduce atingere acestor valori!”.  a spus PMB printr-un comunicat citat de Agerpres. 

Ion Ceban, primarul Chișinăului, a transmis pe pagina lui oficială că în consiliul local a fost aprobat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire între București și Chișinău. Documentul a fost votat în cadrul unei şedinţe comune a reprezentanților Consiliului municipal Chișinău și ai Consiliului General al municipiului București. Mai mult, delegația PMB a înmânat o plachetă de onoare colegilor de la Chișinău, în semn de recunoștință pentru acest moment istoric, a mai transmis Ceban. 

Primarii celor două orașe românești nu sunt la primul conflict. Anul trecut, la scurtă vreme după ce a câștigat primăria Chișinău, Ion Ceban a anunțat public că a fost invitat de Gabriela Firea să facă o vizită oficială la București. Opinia publică a fost revoltată, având în vedere că Ion Ceban este unul dintre principalii aliați ai lui Igor Dodon și, implicit, al Moscovei în Basarabia, iar Gabriela Firea a negat public invitația. Ion Ceban a venit totuși la București, dar s-a întâlnit doar cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here