Firea, noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan: Încă o dovadă a bătăii de joc din Noul Bucureşti!

Sursa: Facebook

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea îl acuză pe actualul edil, Nicuşor Dan, că a oprit plata ajutorului pentru tinerii căsătoriţi, fiind afectate 7.000 de familii tinere care au depus actele pentru a obţine banii, relatează News.ro.

”Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a bătăii de joc din Noul Bucureşti! Peste 7.000 de familii tinere aşteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan a oprit plăţile, încălcând hotărârea consiliului general care obligă instituţia să ofere acest sprijin. Încă o dată, actualul primar general îşi face propriile legi”, scrie Firea pe Facebook.
Ea aminteşte că în 2017, la propunerea sa, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un sprijin de 1.500 de lei pentru fiecare cuplu la început de drum, imediat după căsătorie, iar până la alegerile din septembrie 2020, aproape 22.000 de tineri au primit acest stimulent pentru constituirea familiei.

”La conducerea Bucureştiului a ajuns, însă, Nicuşor Dan şi totul s-a oprit. De aproape doi ani, tinerii căsătoriţi nu au mai primit un leu. În total, peste 7.000 de familii aşteaptă să primească banii, după ce au depus dosarul la Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti. Nicuşor Dan consideră şi acest ajutor o pomană necuvenită. Fără explicaţii, a dat ordin să fie oprite plăţile şi aşa s-a ajuns la acest număr record de dosare restante. O ilegalitate, atât timp cât hotărârea din 2017 este încă în vigoare, dar nu este prima decizia în bătaie de joc luată de actualul primar general. Sunt aproape 10 milioane de lei care trebuie plătite, iar pentru bugetul Capitalei nu este un capăt de ţară. În plus, oricând primăria poate fi acţionată în instanţa pentru neplată şi va pierde cu brio orice proces”, susţine fostul primar al Capitalei, în prezent ministru al Familiei.
Ea afirmă ironic că se aşteaptă ca Nicuşor Dan să spună că este vina ei.
”Mă face să râd. Da, e vina mea şi a vechiului consiliu general că tinerele familii din Bucuresti trebuie ajutate cu 1.500 de lei după căsătorie. Mă bucur că am făcut acest demers şi că am ajutat mii de tineri pentru care această sumă reprezintă o jumătate, poate chiar un salariu întreg. La fel mă aştept ca actualul primar general să spună că acum, din poziţia de ministru, să ajut astfel toţi tinerii din România. Am făcut-o deja, aşa că Nicuşor Dan mai bine şi-ar respecta atribuţiile şi obligaţiile funcţiei pe care o ocupă vremelnic. Cât despre toate celelalte proiecte pentru tineri pe care le-a sistat…vă scriu curând”, mai scrie Gabriela Firea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here