Firmele lui Sile Cămătaru și Cătălin Botezatu vor furniza testele de salivă pentru școlile din România

Licitația pentru achiziționarea de teste anti-covid, care urmează să fie distribuite în școlile din România, a fost câștigată de trei firme. Două firme din România și una din Olanda vor asigura teste de salivă pentru elevii români.

Trei societăți comerciale sunt fericitele câștigătoare ale primei etape din contractul de peste, atenție, 200 de milioane de euro, în urma căruia vor fi livrate teste de salivă în școlile din România. În spatele firmelor românești se află persoane bine cunoscute în România, cum ar fi frații cămătari Sile și Nuțu, iar în cealaltă societate comercială unul dintre acționari este celebrul designer Cătălin Botezatu, acuzat de multe ori că ar avea legături cu mafia italiană, potrivit Impact.ro.

Eva Healthcare SRL este una dintre firmele care a câștigat licitația pentru primul lot al testelor de salivă distribuite în școlile din România. În spatele acestei firme se ascunde clanul lui Sile Cămătaru, unul dintre cele mai de temut clanuri de interlopi din țară

Mai exact, firma în care acționar este ginerele lui Sile Cămătaru se va ocupa de 1 milion de teste de salivă, din cele 9 milioane aferente primului lot. Cealaltă firmă românească este Viggo Fashion, unde unul dintre acționari este celebrul Cătălin Botezatu.

Firma lui Botezatu se pare că este abonată la contractele cu statul. Unele le-a câștigat la licitație, altele fără licitație. Botezatu a distribuit vizete, halate, măști de protecție și multe altele, în plină pandemie de coronavirus. Vorbim despre contracte de milioane de euro, dar ultimul este cel mai important, mai ales că urmează să furnizeze nu mai puțin de 5 milioane de teste de salivă pentru elevii români.

Cătălin Botezatu este cunoscut ca fiind un apropiat al afaceriștilor italieni, considerați mafioți cu acte în regulă. Unul dintre cei mai cunoscuți tovarăși de afaceri este Joshua Castellano, cu care a deținut clubul Bamboo. Joshua Castellano este nepotul celebrei Puppeta Maresca, prima femeie „nas-mafiot”.

În societatea comercială abonată acum la contracte cu statul, Cătălin Botezatu este asociat cu Ionuţ Marin, în vârstă 35 de ani, iar firma are drept obiect de activitate „comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”. A treia firmă câștigătoare este din Olanda și se numește Medpark B.V. Mai exact, cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, iar până la finele acestei săptămâni, trebuie finalizate licitațiile și pentru loturile 2 și 3.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here