Florin Cîțu, confirmat în mod oficial președinte al Senatului

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu a fost desemnat în mod oficial președinte al Senatului, camera superioară a Parlamentului, după ce decizia a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu a fost ales marți președinte al Senatului, cu 82 de voturi, după ce Anca Dragu, senatoare USR, a fost revocată din funcție. Pentru ca premierul interimar să-și poată prelua noua funcție în stat era nevoie de învestirea noului guvern, condus de Nicolae Ciucă, ceea ce s-a întâmplat joi, notează Digi24.

Senatoarea USR Anca Dragu a anunțat că partidul său va ataca la Curtea Constituțională revocarea sa din funcția de președinte al Senatului, pe care o consideră nemotivată. CCR a informat că va dezbate la 16 decembrie sesizarea USR.

Până vineri, când Florin Cîțu va prelua oficial funcția de lider al Senatorului, senatoarea PNL Alina Gorghiu a fost cea mandatată de Biroul Permanent al Senatului să conducă forul legislativ.

Camera Deputaţilor și-a ales încă de marți un nou președinte: Marcel Ciolacu, liderul PSD. Funcția a devenit vacantă după ce Ludovic Orban a demisionat  în 13 octombrie, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcţia a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here