Florin Cîţu, vizită oficială în Polonia. Discuții cu omologul său polonez despre planul de reconstruire a Ucrainei şi sancţiuni mai dure împotriva Rusiei

ACTUALIZARE

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a discutat, miercuri, cu Mareşalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki despre planul de reconstrire a Ucrainei, sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi sprijinul pentru aspiraţiile Moldovei, Ucrainei şi ale Georgiei de a adera la UE, relatează News.ro.

„Prima întâlnire din cadrul vizitei în Polonia a fost cu Mareşalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki. Am discutat despre planul de reconstrucţie a Ucrainei, sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi sprijinul nostru deplin pentru aspiraţiile Moldovei, Ucrainei şi ale Georgiei de a adera la UE. De asemenea, am discutat şi despre intenţiile Suediei şi ale Finlandei de a adera la NATO”, a scris Florin Cîţu, miercuri pe Facebook.

Știrea inițială

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu se află, miercuri, într-o vizită oficială în Polonia, la invitaţia omologului său, transmite News.ro.

Preşedintele Senatului se va întâlni cu  Mareşalul Senatului al Republicii Polone, domnul Tomasz Grodzki.
La 11:30, preşedintele Senatului va avea o întâlnire cu Mareşalul Sejmului a Republicii Polone, doamna Elżbieta Witek.
La 12:30, Florin Cîţu se va întâlni cu ministrul Finanţelor, doamna Magdalena Rzeczkowska.
La 13:15, preşedintele Senatului va avea un prânz cu Grupul parlamentar de prietenie polono-român (preşedintele doamnei Barbara Bartuś, vice-mareşal al Senatului) al Republicii Polone, domnul Marek Pęk, domnul Krzysztof Gawkowski şi Wiesław Krajewski) iar la 15:00, o întâlnire cu viceprim-ministrul, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Henryk Kowalczyk.
La ora 16:00, Cîţu se va întâlni cu membrul Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Poloniei Paweł Szałamacha şi cu directorul Departamentului de Management al Riscului Financiar NBP Juliusz Jabłecki
La 19:00, pe agenda vizitei se află o cină cu Mareşalul Senatului al Republicii Polone domnul Tomasz Grodzki.
Preşedintele Senatului afirma, luni, despre această vizită, că va merge într-o vizită externă, miercuri, în Polonia, unde va discuta, în contextul atacului Rusiei împotriva Ucrainei, dar va avea discuţii şi cu Ministerul de Finanţe, Banca Centrală, despre situaţia economică din regiune. După Polonia, va urma o vizită în Republica Moldova şi nişte ţări nordice, a mai afirmat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here