Ford inventează cablul care poate încărca mașinile electrice în aproximativ 5 minute

Încărcarea pickup-ului electric Ford F-150 Lightning durează aproximativ 40 de minute pentru a se încărca de la 15% la 80%. Sursa foto: Fox News

Producătorul auto Ford și Universitatea Purdue dezvoltă împreună un cablu de încărcare pentru a fi utilizat cu stații de încărcare de mare putere care ar putea reîncărca bateria unui vehicul electric în același timp necesar pentru umplerea unui rezervor de benzină, care durează de obicei aproximativ cinci minute, anunță Fox News.

Cercetătorii Ford lucrează cu Universitatea Purdue pentru a dezvolta un cablu de încărcare a mașinilor electrice de mare putere. Sursa foto: Ford/Fox News

Cablul are un sistem unic de răcire cu lichid care poate transforma lichidul în vapori, ceea ce îi îmbunătățește capacitatea de a disipa căldura.

Astăzi, încărcătoarele sunt limitate în ceea ce privește cât de repede pot încărca bateria unui vehicul electric din cauza pericolului de supraîncălzire. Încărcarea mai rapidă necesită mai mult curent pentru a trece prin cablul de încărcare”, Michael Degner, lider tehnic senior, Ford Research and Advanced Engineering, spus.

Cu cât curentul este mai mare, cu atât este mai mare cantitatea de căldură care trebuie îndepărtată pentru a menține cablul funcțional.

Cele mai puternice stații utilizate în prezent pot încărca o mașină electrică la 80% în 20 până la 40 de minute și vor fi necesare noi modele de cabluri pentru a crește viteza pe măsură ce bateriile și tehnologia rețelei de încărcare se îmbunătățește.

Nu a fost anunțată un termen pentru lansarea noului cablu, dar a fost depusă o cerere de brevet pentru a proteja proprietatea intelectuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here