Forţele aeriene americane trimit Ucrainei peste 121 de drone Phoenix Ghost special concepute

Forţele aeriene americane au dezvoltat noul sistem de drone Phoenix Ghost ca răspuns la nevoile Ucrainei în războiul cu Rusia. Peste 121 de drone Phoenix Ghost vor fi furnizate Ucrainei, potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, relatează CNN, citat de News.ro.

Noul pachet de ajutor american destinat Ucrainei include peste 121 de sisteme Phoenix Ghost, a anunţat Pentagonul.

”A fost dezvoltat rapid de către Forţele Aeriene, ca răspuns în mod specific la cerinţele ucrainene”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

”Oferă capabilităţi similare cu seria Switchblade de sisteme fără pilot – capabilităţi similare, dar nu exacte. Există diferenţe în domeniul capacităţii ale sistemului Phoenix Ghost”, a mai subliniat oficialul american.

Cu toate acestea, Kirby nu precizează care sunt diferenţele de capabilităţi între sistemele Switchblade şi Phoenix Ghost.

El a adăugat că noul sistem va necesita ”o pregătire minimă pentru operatorii UAS cunoscători” şi că Departamentul de Apărare al SUA ”lucrează” la aceste cerinţe cu armata ucraineană.

În plus, în ceea ce priveşte obuzierele din noul pachet de ajutor care va fi folosit pentru echiparea a cinci batalioane ucrainene suplimentare, Kirby a spus că acestea sunt furnizate potrivit nevoilor ucrainene pentru luptele în regiunea Donbas, care departamentul se aşteaptă să le continue ”zile şi săptămâni de acum înainte”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here