Fostul poliţist acuzat de uciderea lui George Floyd, eliberat pe o cauţiune de un milion de dolari

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat dintr-o unitate de corecţie după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Chauvin este acuzat cu crimă de gradul doi şi trei şi de omor prin imprudenţă, în moartea lui Floyd care a survenit în Minneapolis, după ce poliţistul l-a apăsat cu genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza, timp de aproape 9 minute.

Video-urile cu acest incident au dus la declanşarea unor proteste la nivel naţional, legate de brutalitatea şi rasismul poliţiei.

Cauţiunea pentru eliberarea necondiţionată a lui Chauvin fusese stabilită la 1,25 de milioane de dolari, iar pentru eliberarea condiţionată la 1 milion de dolari.

Acesta a fost eliberat în anumite condiţii, arată un document înregistrat la curtea districtuală a comitatului Hennepin.

Documentele arată că Chauvin a depus o cauţiune care nu este în numerar, garantată de Allegheny Casualty Company.

Condiţiile stabilite la audierea sa pentru cauţiune includ interdicţia de a lucra în domeniul aplicării legii şi cea de a intra în contact cu familia lui Floyd. Chauvin mai trebuie să predea orice permis pentru arme de foc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here