FOTO | Big Brother is watching! Discursul lui Putin, proiectat pe ecrane uriașe în toată Moscova

sursa: MBH Media

Încă o dovadă că Rusia devine încet-încet o distopie și se apropie de „1984”, celebrul roman al lui George Orwell. Discursul de ieri al lui Vladimir Putin în fața membrilor Parlamentului și elitei rusești, a fost transmis la televiziuni și online, ceea ce era de așteptat. Mai surprinzător a fost că președintele rus a apărut pe ecrane uriașe amplasate pe clădiri prin toată Moscova.

Ecranele nu au transmis în direct, ci doar citate din discursul lui Putin, alături de fotografia lui uriașă, care s-a uitat de la înălțime la trecători.

Inițiativa a aparținut Frontului Popular (ONF), o alianță politică creată de Vladimir Putin în 2011, pe când era premier, cu scopul de a da idei și oameni noi Rusiei Unite, partidul de guvernământ, a scris MBH Media, un portal de știri de opoziție din Rusia. Frontul Popular este gândit ca o asociere formală de partide și ONG-uri. Vladimir Putin este și acum liderul acestei organizații.

Un reprezentant al Frontului Popular a spus pentru MBH Media că mesajele lui Putin au fost proiectate de clădiri, dar nu în centrul Moscovei, ci mai la periferie. De asemenea, citatele au apărut și la aeroportul Sheremetyevo, principalul din Moscova și cel mai aglomerat din Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here