Uliţe goale şi străzi păzite de poliţie în Prigoria, comuna din Gorj, unde locuiește primul român confirmat cu noul coronavirus. Oamenii nu mai ies din case de frică să nu ia boala. Şcolile au fost închise, dar nu și barul din sat, unde sunt singurii „temerari” nesperiați de boală.

Oamenii din Prigoria nu dorm de când au primit vestea că primul român cu noul coronavirus este de la ei din sat, potrivit Mediafax.ro.

„Doamne ferește. Destul de greu am primit vestea. Nu am dormit toată noaptea”, spune Elena, o femeie din sat.

Uliţele din Prigoria, cândva pline de viaţă, sunt goale, de când a fost descoperit primul român infectat cu gripă nouă.

Oamenii s-au baricadat în case de teamă să nu fie şi ei infectaţi.

Localnicii sunt atât de speriaţi încât spun că îşi vor confecţiona propiile măşti de protecţie.

„Eu m-am gândit să fac eu la mașină, dar nu am material adecvat. Aș face eu niște măști. Mă dusei să iau doar pâine”, spune localnica.

Nea Ion, soţul Elenei, spune că în cei 91 de ani de viaţă nu a trăit o asemenea spaimă, deși a supravieţuit unui război şi regimului comunist.

Frica de coronavirus este mult mai puternică decât orice sentiment pe care l-a trăit până acum.

„Mi-e frică. Oricui îi e. Îmi e frică. Am văzut poliția… mașini de poliție. Nu am știut nimic de ei”, spune nea Ion.

Casa în care locuia tânărul infectat cu virusul Wuhan este păzită în permanenţă de poliţişti. Aici sunt izolate cinci persoane: părinții, bunicii și iubita tânărului.

Autorităţile locale ţin în permanenţă legătură cu familia tânărului infectat cu coronavirus. Oamenii sunt izolaţi la domiciliu timp de 14 zile şi nu au voie să iasă sub nicio formă din curte.

Primăria şi Inspectoratiul Şcolar au luat decizii drastice. Elevii din localitate au intrat în vacanţă forţată pentru o perioadă nedeteriminată. 234 de copii vor rămâne acasă până ce pericolul virusului va trece.

„Am decis să închidem toate școlile. Vestea s-a răspândit și fiecare își ia măsuri de siguranță”, spune Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria.

Poliţiştii din comună încearcă se refacă traseul tânărului în vârstă de 25 de ani pentru a vedea cu cine s-a întâlnit acesta.

Dacă şcolile au fost închise, unele baruri nu au pus lacătul pe uşi. Sunt şi prigorieni temerari care se încumetă să se lupte cu mâinile goale, dar cu paharul plin, împotriva virusului ucigaş, Totul din dorinţa de a socializa în… vatra culturală a satului.

„Nu îmi e teamă! De ce să îmi fie teamă? (…) Este pustiu pe aici, puțină lume mai pleacă de acasă”, spune Nicolae.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here