FOTO | Transformare cutremurătoare a Florenței: „Orașul a murit în întregime”

Fotograful Francesco Spighi surprinde transformarea lentă, dar evidentă a unuia dintre cele mai frumoase orașe italiene, Florența. Sub greutatea măsurilor draconice de carantină, străzile au devenit pustii. Mai jos, descrierea emoționantă făcută de fotograf și imaginile-document pe care le-a surprins joi, pe străzile goale ale Florenței. (Foto: Facebook/Francesco Spighi și The Florentine)

„Astăzi nu a fost deloc ușor. Ieri guvernul nostru a luat câteva măsuri noi, mai stricte decât înainte. În câteva cuvinte, toate piețele stradale și toate magazinele care nu sunt magazine alimentare sau farmacii rămân închise până la o notificare ulterioară. Cerul înnorat de astăzi pare că a fost pus acolo pentru a sublinia aceste decizii”.

”După cum am scris ieri, astăzi am vrut să văd ce se întâmplă în Borgo San Frediano. Acest cartier este cunoscut mai mult pentru artizanii săi. De asemenea, este destul de celebru, deoarece acolo le place florentinilor să-și petreacă timpul liber sau seara. Este plin de locuri minunate, unde puteți mânca orice fel de specialități locale, precum și petreceți timp cu prietenii”.

”În ultimul an, mulți tineri turiști au început să ia parte la viața care a fost cuibărită în această parte a Florenței. COVID_19 tocmai a schimbat ceva ce știu din totdeauna. Pot descrie ceea ce am văzut cu un singur cuvânt: GOL”.

”Toate magazinele mele preferate sunt închise. Magazinul meu de înghețată, în care obișnuiesc să-mi aduc clienții, este închis”.

„Am cunoscut-o acolo pe Grazia, o doamnă în vârstă care tocmai făcea o scurtă plimbare pe afară. Ceilalți oameni pe care i-am cunoscut astăzi se mișcau cu bicicleta, se opreau ici și colo pentru a contempla absența și a face poze sau își luau câinii afară (aceste activități sunt permise, dar trebuie să fii singur)”.

„Mulți polițiști traversează la pas orașul, verificând dacă noile prevederi sunt respectate. Singurul lucru pe care l-am putut face a fost să încerc să fotografiez lipsa absolută a vieții.”

„Această absență opresivă. În fotografiile anterioare, ați văzut câțiva stropi de viață. Dar nu astăzi. Astăzi, orașul a murit în întregime.”

„Trebuie să-mi ofer o altă țintă în zilele următoare, deoarece este evident că această temă se termină astăzi. Am fost tentat să fac astăzi seriale în alb și negru. Apoi mi-am dat seama că există suficiente sentimente dramatice în aceste fotografii, nu este nevoie să adăugăm nimic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here