FOTO, VIDEO | Trenul produs de Electroputere Pașcani a ieșit din fabrică. Cum arată la interior

Modelul DMU (Diesel Multiple Unit), produs de Electroputere VFU Pașcani, a ieşit din fabrică purtând motive tradiţionale româneşti frecvent întâlnite în portul popular naţional care, prin simbolistica lor, reprezintă moştenirea culturală românească, au anunţat reprezentanţii companiei, într-un comunicat remis presei.

Trenul, care a intrat în ultima etapă de testări, va rula în aceste zile pe căile ferate din Moldova, sărbătorind totodată şi Ziua Naţională a Iei.

„Automotorul DMU reprezintă debutul Electroputere VFU Paşcani pe segmentul construcţiilor noi de vehicule feroviare. Ne-am propus, prin această opţiune de identitate vizuală, să sărbătorim atât tradiţiile populare româneşti, dar şi tradiţiile industriei feroviare naţionale per ansamblu. După omologare, acest model va fi disponibil pentru achiziţie în mai multe ţări din Europa şi nu numai, devenind astfel un instrument de promovare a spiritului şi şcolii de inginerie din România”, a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grupului GRAMPET.

Demarat la sfârşitul anului 2014, automotorul DMU a fost proiectat şi realizat în concordanţă cu prevederile feroviare din Uniunea Europeană, şi este rezultatul muncii a peste 180 de specialişti din cadrul Electroputere VFU Paşcani.

Trenul are în componenţă atât piese şi subansamble produse intern, dar şi subansamble de la producători de top din Europa. Poate atinge o viteză maximă de circulaţie de 120 km/h şi are o capacitate totală de 164 de pasageri pe scaune la Clasa I (22) şi Clasa a II-a (142).

Dotările includ toalete ecologice, inclusiv unităţi special amenajate şi echipate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii sau mobilitate redusă, sisteme de aer condiţionat, Wi-Fi şi prize de alimentare, sisteme vizuale de informare a călătorilor, prin ecrane care indică destinaţia, următoarea oprire, timpii de întârziere sau alte informaţii relevante.

Cu o tradiţie de peste 150 de ani, Electroputere VFU Paşcani se concentrează pe reproiectarea, reconstrucţia şi modernizarea vehiculelor feroviare, iar în prezent are clienţi din România şi din străinătate, mai exact din Belgia şi Gabon, pentru vagoane de călători şi tramvaie. Fabrica are în jur de 650 de angajaţi şi capacitatea de a-şi extinde activitatea la aproape 5.000 de muncitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here