Francezii, sfătuiți să evite Spania și Portugalia, în vacanță

Sursa: Pixabay

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, i-a sfătuit joi pe cetăţenii francezi să evite Spania şi Portugalia ca destinaţii de vacanţă în această vară, din cauza riscurilor legate de varianta Delta de COVID-19, extrem de contagioasă, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

„Celor care nu şi-au rezervat încă vacanţele le recomand să evite Spania şi Portugalia ca destinaţii. Este un sfat prudent, o recomandare”, a declarat Beaune pentru France 2 TV.

Ministrul a revenit apoi cu precizări: „călătoriile în Spania şi Portugalia şi în orice altă parte din Europa rămân autorizate … Transmitem un mesaj de prudenţă în legătură cu Portugalia şi Catalonia care sunt puternic afectate de varianta Delta”, a afirmat el.

Ministrul spaniol al sănătăţii a avertizat miercuri că persoanele tinere pot dezvolta cazuri severe de COVID-19 şi le-a cerut acestora să coopereze pentru reducerea ratei de infectare care aproape s-a dublat într-o săptămână pe măsură ce varianta Delta afectează adulţi mai tineri nevaccinaţi.

În încercarea de a aduce situaţia legată de coronavirus sub control, regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei va închide cluburile de noapte începând de vineri, la doar câteva săptămâni după deschiderea lor.

Gheorghiţă: Fără a creşte rata vaccinării, va fi foarte greu să evităm o creştere a numărului de cazuri. Discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here