Ministrul Mediului, acuzat că unchiul său ar fi organizat partida de vânătoare în care a fost ucis ursul Arthur: „Este cea mai mare minciună pe care am auzit-o!”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a dezminţit, vineri, informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora un cetăţean din judeţul Covasna, preşedintele unei asociaţii de vânătoare, ar fi unchiul său.

„Am constatat cu surprindere că mai multe portaluri web au publicat, în cursul zilei de ieri şi astăzi, informaţia conform căreia un cetăţean din judeţul Covasna, preşedintele unei asociaţii de vânătoare, ar fi rudă cu mine, mai exact unchiul meu. În susţinerea acestei afirmaţii, semnatarii articolelor îşi fundamentează speculaţia astfel: eu şi acest domn avem acelaşi prenume. E ca şi când am spune (mergând pe acelaşi raţionament) că toţi cei care se numesc Ion în ţara aceasta sunt rude de gradul unu, doi sau trei doar pentru că prin botez au primit acest prenume. Este cea mai mare minciună pe care am auzit-o! Fac parte din familia Tanczos, în niciun caz din familia Barna, iar unchii mei se numesc Tanczos Imre, Tanczos Istvan, Tanczos Gabor şi Tanczos Ágoston. Înţeleg că aceste publicaţii online au făcut o confuzie între nume şi prenume, însă este absolut inadmisibil ca o speculaţie subiectivă a unor persoane să fie prezentată în spaţiul public ca adevăr absolut. Le solicit autorilor acestor articole să-şi asume şi să corecteze această dezinformare!”, a scris ministrul, pe propria pagină de Facebook.

Mai multe site-uri de ştiri au publicat, vineri, o informaţie din care reieşea faptul că partida ilegală de vânătoare organizată în localitatea Ojdula din judeţul Covasna ar fi fost organizată de către ministrul Mediului, Barna Tanczos, şi unchiul său, Markos Barna – preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Botos” Ojdula unde a fost ucis ursul Arthur.

Speculaţiile survin pe fondul scandalului iscat de dezvăluirile celor de la Agent Green şi VGT care au condamnat, recent, uciderea ursului brun Arthur de către Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee, care a venit în România, în luna martie, la Ojdula, judeţul Covasna, pentru a-l împuşca.

Pe acest subiect, ministrul Barna Tanczos a anunţat demararea a două anchete paralele, una din partea Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi o alta din partea Gărzii Forestiere.

La rândul său, şeful GNM, Octavian Berceanu, a declarat că ancheta declanşată în cazul ursului ucis în judeţul Covasna este în curs de finalizare şi că există suspiciuni de braconaj, atât faţă de modul în care a fost evaluat trofeul, cât şi că ar fi exemplarul care a creat pagube în localitatea respectivă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here