Franța: contacții purtătorilor variantei Omicron trebuie izolați chiar dacă au fost vaccinați. Aceștia vor trebui plasați în carantină

Cazurile de contact ale persoanelor care sunt testate pozitiv pentru varianta Omicron a coronavirusului vor trebui izolate chiar dacă sunt vaccinate, a anunțat Ministerul Sănătății fraancez într-un comunicat sâmbătă (27 noiembrie), consemnează France Info.

„Orice persoană aflată în risc de contact cu un posibil caz sau un caz confirmat al variantei B1.1.529, indiferent de statutul său de vaccinare, ar trebui considerată „contact cu risc ridicat” și, prin urmare, trebuie plasată în carantină” , potrivit textului trimis unităților de sănătate și profesioniștilor.

Preferați testul PCR mai degrabă decât testul antigen

Lucrătorii din sănătate sunt încurajați să efectueze pacienților teste PCR, mai degrabă decât testarea antigenică, pentru oricine a fost în ultimele 14 zile în țări cu risc pentru varianta Omicron (de exemplu, Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia sau Zimbabwe) sau care a fost în contact cu o persoană aflată în această situație.

Din 28 noiembrie, oricine dorește să călătorească din Mayotte sau Reunion, în altă parte a Franței, trebuie să primească rezultatul unui test de depistare negativ sau al unei examinări efectuate cu mai puțin de 48 de ore înainte de călătorie.

În prezent, în Franța, unde nu a fost încă anunțat niciun caz confirmat al acestei variante, dacă o persoană este în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, aceasta trebuie să se izoleze doar timp de șapte zile, dacă nu este vaccinată sau dacă programul ei de vaccinare este incomplet și/sau este imunocompromisă, conform asigurărilor de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here